Atractii turistice


Pensiunea Edera este locul ideal de petrecere a unei vacante cu familia sau cu prietenii. In interiorul si exteriorul pensiunii aveti la dispozitie spatii de relaxare si petrecere a timpului liber, spatii  de joaca pentru copii , teren pentru practicarea sporturilor.

La doar citiva kilometri de Pensiunea Edera se gasesc vestitele manastiri din Neamt : manastirea Agapia , manastirea Neamt , manastirea Varatec , manastirea Secu , manastirea Sihastria , numeroase alte schituri si manastiri.

poza-topolita01

Biserica de lemn din Topolita este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

poza-biserica_de_lemn_din_groşi01

Lacasul de cult a suferit unele modificari, ajungand la forma actuala in perioada 1896-1904. In acea perioada au fost realizate turnul bisericii si clopotele noi, s-au construit pridvorul si intrarea prin partea de sud, iar in partea de vest a fost marit naosul.

poza-bisericaraucesti

Biserica Adormirea Maicii Domnului din satul Raucesti de Jos, a fost ctitorita in anul 1865 de catre Mihail Kogălniceanu, fost proprietar al mosiei Răucesti.

poza-staţiunea-oglinzi

Statiunea Oglinzi, din judetul Neamt, are o istorie veche de peste un secol, este cunoscuta mai ales gratie bailor sale cu ape minerale si apartine administrativ de orasul Targu Neamt, fiind la doar trei kilometri nord de oras.

poza-neculai-popa-(colecţie-etnografică,-numismatică)

Niculae Popa a fost un artist popular si unul dintre personajele de poveste ale Romaniei, ale carui creatii si colectii au ramas in satul Tarpesti, din comuna Petricani, Neamt, intr-un muzeu particular facut in curtea propriei case.

poza-targuneamt

Targu Neamt reprezinta un oras situat in Depresiunea Neamtului, pe Valea Ozanei, la o altitudine de 350-450 m, la 45 km de Piatra Neamţ pe DN15C si la 85 km de Suceava.
Reprezinta centrul unei zone turistice importante.

poza-18143492_002

Depozitul de armasari Dumbrava cunoscut si sub denumirea de “Herghelia Mariei Sale” se afla la 10 km de Targu Neamt pe locul grajdurilor domnesti ale lui Stefan cel Mare, pastorite de comisul Manole Jder, asa cum ne sunt descrise in romanul lui Sadoveanu.

poza-rezervatia-de-zimbri-neamt-30

Rezervatia de zimbri “Dragos Voda” a fost infiintata in anul 1968 si se afla în nordul judeţului Neamt, pe raza comunei Vanatori Neamt, in apropierea drumului naţional D.N. 15 si a Manastirii Neamtului.

poza-vanatorimon

Monumentul Vanatorilor de munte se afla in orasul Targul Neamt, la o altitudine de aproape 500 de metri, in partea de nord-est a orasului, pe o terasa creata in anul 1936.

Monumentul a fost inaugurat la 29 iunie 1939, in cadrul unei solemnitati la care a participat regele Carol al-II-lea, intemeietorul primului batalion de vanatori de munte, primul ministru Armand Calinescu, generali si ofiteri superiori ai corpului de armata a vanatorilor de munte.

poza-5619_1

Casa memoriala Veronica Micle a fost infiintata in casa in care a locuit poeta, de pe str. Stefan cel Mare nr. 28 din Targu Neamt. Muzeul a fost declarat monument istoric in anul 2004, datorita vechimii sale (casa construita in anul 1834) si importantei exponatelor care reflecta viata artistei.

poza-manastireasecu2

Manastirea Secu este situata la o distanta de 22 de km de orasul Targu Neamt, soseaua ce leaga orasul Targu Neamt de comuna Pipirig fiind principala cale de acces spre acest vechi lacas ce se inscrie in nepretuita salba de monumente bisericesti din tinutul Neamtului. Vechimea vietii monahale de aici se ridica la aproape 500 de ani. In jurul anului 1500, pe domeniul feudal al Cetatii Neamtului, pe valea Paraului Secu, se aseaza un grup de sihastri care vor intemeia mai apoi, in anul 1530, sub conducerea Ieroschimonahului Zosima, calugar de la Manastirea Neamt, schitul cu acelasi nume: Schitul lui Zosima.

poza-24_manastirea_neamt

Manastirea Neamt este atestata documentar din 1407, insa radacinile activitatii monahale se Intind pana in veacul al XII-lea.

Manastirea Neamt a fost ctitorita de Petru I Muşat (1375-1391). Acesta a construit prima biserica din piatra care nu mai exista in prezent, inainte cu un secol existand o bisericuta mai veche din lemn, numita Biserica Alba. Biserica actuala din incinta manastirii a fost ctitorita de voievodul Stefan cel Mare la sfarsitul secolului al XV-lea si are hramul “Inaltarea Domnului”.

poza-manastirea-agapia-21

Manastirea Agapia se afla la o altitudine de 480 m, la mica distanta de Tg. Neamt si la circa 7 km de DN 15 C. Manastirea cuprinde doua cladiri: Agapia veche, ridicata de Petru Schiopul in 1585 si Agapia Noua, zidita de fratele domnitoului Vasile Lupu, hatmanul Gavril in 1642 si refacuta de domnitorul Sutu dupa incendiul din 1821.

Biserica imbina caracteristici ale stilului bizantin.

poza-450px-tgntphoto

Cetatea Neamtului este un monument istoric ridicat de catre Petru I (1374-1391).la sfarsitul secolului al XVI-lea. A fost atestata documentar pentru prima data in anul 1395.

Cetatea Neamtului este situata în apropierea oraşului, pe un platou al dealului Pleşu, la 480 m altitudine. A fost construita in doua etape. Prima etapa, in timpul lui Petru I Muşat, s-a concretizat prin ridicarea unui fort central, aproape patrat, cu fundatia construita in trepte, adaptata la forma terenului, pe care s-au ridicat ziduri groase de 2-3 m si inalte de 12 m, prevazute cu creneluri si cu patru tunuri de aparare in colturi.

poza-parcul-natural-vanatori-web

Parcul natural VAnatori Neamt a fost constituit in anul 1999. Acesta se afla in nordul judetului Neamt, la granita cu Suceava (in raza comunelor Cracaoani, Agapia, Vanatori-Neamt, a orasului Tg. Neamt, si a statiunilor Baltatesti si Oglinzi).

Din punct de vedere geografic, parcul se intinde pe versantul estic al Muntilor Stânisoarei, subdiviziunea Muntii Neamtului (in partea estica a Carpatilor Orientali), si peste Subcarpatii Neamtului (aflati in cadrul Subcarpatilor Orientali).
Parcul are o suprafata de 30.818 ha, din care 26.322 ha padure, altitudinea medie fiind de 800m.

poza-manastireavaratecsa2

Manastirea Varatec este situata intr-o mica depresiune de la poalele muntilor, la o altitudine care nu depaseste 460 m, fiind adapostita de culmea Dealul Mare.

Biserica Manastirii Varatec, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” (15 august), dateaza din anul 1785, cand maica Olimpiada, venita de la Manastirea Topolita, a pus bazele acesteia. Prima constructie a fost din lemn, in anii 1808-1812 ridicandu-se pe locul celei vechi. biserica din piatra si caramida de astazi, impreuna cu zidurile incintei, care-i dau aspect de cetate.

poza-sadoveanu2

Adresa: Vânători-Neamţ, pe Dealul Vovidenia, la 1 km de M-rea. Neamţ;

Muzeul “Mihail Sadoveanu” a fost infiintat intre anii 1964 – 1966 de către Muzeul Literaturii Române din Bucureşti, cu sprijinul familiei Sadoveanu.